PRESSRELEASE 

Objekt360 går samman med husfoto 

Bildar helhetspartner för foto & visualisering

Två av den svenska visualiseringsbranschens ledande leverantörer meddelar idag (01-07-2019) att man, efter en lång tids nära samarbete, kommit överens om ett samgående som träder i kraft med omedelbar verkan. Objekt360 är en Stockholmsbaserad start up inriktad på tekniska lösningar som virtuella bostadsvisningar och digital fotostyling, Husfoto en marknadsledande leverantör av professionell fastighetsfotografering med huvudkontor i Linköping.

 

Tillsammans bildar bolagen en helhetsleverantör inom foto- och visualiseringstjänster för både privata och kommersiella fastigheter. Båda bolagen finns idag i Sverige och Norge men har planer på att etablera sig i samtliga nordiska länder.

 

 

Husfoto i Sverige AB förvärvar i och med affären 100% av aktierna i HubOne AB (Objekt360). Samtliga tidigare ägare i Objekt360 tilldelas aktier och nya operativa roller i moderbolaget; Axel von Krusenstierna Engvall blir Finanschef, Gustav Stegarås Försäljningschef, Alexander Dahlbacka Marknadschef och Peter Stegarås Styrelseledamot. Husfotos grundare, Erik Österberg och Gareth Bagley, kvarstår både i sina operativa roller och som aktieägare i bolaget. Även bolagets VD Fredrik Lindström tilldelas aktier i samband med affären.

De båda företagen kommer fortsatt verka under varsitt bolag och varumärke, med Husfoto främst riktade mot bostadsmarknaden och Objekt360 fokuserade på kommersiella fastigheter.

Detta är ett stort steg i våra planer för expansion på den nordiska marknaden” säger Fredrik Lindström, VD för Husfoto. ”Objekt360 delar våra grundvärderingar och öppnar nya dörrar för våra fotografer så vi ser naturliga synergieffekter med affären”.

Vi har haft ett framgångsrikt samarbete sedan flera år tillbaka och med gemensamt ägande kan vi nu ta det till nästa nivå. Vår ambition tillsammans är att vara Nordens bästa partner för fotografer, mäklare, fastighetsägare och bostadsutvecklare” säger Alexander Dahlbacka, Marknadschef på Objekt360.

husfoto

Sveriges ledande fastighetsfotografer

Husfoto (Husfoto i Sverige AB) är Sveriges största fotografnätverk med ca 150 professionella fastighetsfotografer anslutna runt om i landet, som tillsammans omsätter över 60 MSEK och levererar ca 75 000 fotojobb årligen.
 
Bolaget grundades 2007 av Erik Österberg och Gareth Bagley. Bland företagets kunder finns samtliga större bostadsmäklarkedjor i Sverige representerade.

Objekt360

Sveriges ledande 3D/VR-fotografer

Objekt360 (HubOne AB) är Sveriges ledande leverantör av digitala fastighetsvisningar i 3D/VR och gjort sig ett namn inom den svenska proptech-sektorn.
 
Objekt360 omsätter ca 5 MSEK och har en tillväxttakt på 50% det senaste året. Bolaget grundades 2015 och drivs av Axel von Krusenstierna Engvall, Gustav Stegarås och Alexander Dahlbacka. Bland Objekt360s kunder finns många av Sveriges största fastighetsägare och bostadsutvecklare, bland andra Castellum, Vasakronan, Balder, Derome och Newsec.

För mer information, kontakta:

Alexander Dahlbacka

Marknadschef Husfoto Group

073 518 74 50 | alexander@objekt360.se

LÄS MER OM OSS
KONTAKTA OSS

Hedinsgatan 9, 115 33 Stockholm   |   + 46 (0) 8 36 81 81   |   info@objekt360.se